Senioren Journaal van donderdag 24 augustus

Wat kunnen wij voor elkaar doen?

De tijd dat de bejaarden van de kerk min of meer vertroeteld werden, is dat niet een beetje voorbij? Oproep van een dominee: Is het geen tijd om ons af te vragen wat wij voor elkaar kunnen doen?

Het sociale verhaal van Grolloo

In Grolloo brengt de dorpscoördinator twee dagen in de week bezoekjes aan bewoners. Met in haar binnenzak een lijst van 170 vrijwilligers. Intussen heeft het dorp ook een plan opgezet voor ouderenappartementen.

Duurzaam na de dood

‘Gewoon’ begraven of gecremeerd worden, of liever composteren tot vruchtbare aarde? Duurzame alternatieven voor lijkbezorging worden goed ontvangen in de uitvaartsector, maar leveren ook (praktische) bezwaren op.

Door bankhelpdeskfraude onveilig gevoel

Bankhelpdeskfraude is volgens het OM een vorm van criminaliteit waarbij veelal ouderen slachtoffer worden van oplichting. Erger nog dan de schade zijn de ontstane gevoelens van onveiligheid bij de hoogbejaarde slachtoffers.

Alphen aan den Rijn 50fit

Dit jaar bieden twintig sportaanbieders uit de gemeente Alphen aan den Rijn een nieuw programma aan genaamd ’50fit’: korte cursussen om tegen verlaagde tarieven kennis te maken met diverse sporten en hun aanbieders.

Kijken wie de zorg het hardste nodig heeft

“De mensen zijn op, de middelen zijn op. We moeten ons als samenleving wat harder afvragen ’wat willen we nou?’, want je kunt niet én én én”, aldus een grote zorgverzekeraar.

Positief Ouder worden-bus succes

De Positief Ouder worden-bus blijkt een succes in Lelystad. Gemeente Noordoostpolder en gemeente Dronten zijn de eerste enthousiaste volgers. “Je kunt door deze samenwerking de inwoners met vragen echt een stap verder helpen.”

Seniorenraden in actie voor behoud ziekenhuis

De Federatie Seniorenraden Parkstad Limburg vreest grote gevolgen als Zuyderland ziekenhuis besluit om spoedeisende hulp en beddenhuis van Heerlen naar Geleen te verplaatsen. Een petitie wordt behalve online ook op papier verspreid.

Helaas geen huisarts komende drie weken

Een commerciële huisartsenketen heeft onlangs vanwege personeelsgebrek een gewoon drie weken lang gesloten, waardoor de duizenden patiënten nergens bij een dokter terecht konden. Dat huisartsen er niet willen werken is ‘nogal logisch’.

Pannenkoek van de burgemeester

Zo’n negentig ouderen aten mee bij het pannenkoekenfestijn van Stichting Thuishuis Woerden. Burgemeester Victor Molkenboer bakte mee en hielp ook met het serveren.