Positief Ouder worden-bus succes

De Positief Ouder worden-bus blijkt in de praktijk een succes in Lelystad. Gemeente Noordoostpolder en gemeente Dronten zijn de eerste enthousiaste volgers, meldt Gemeente.nu. In samenwerking met onder andere de ouderenbonden is de bus in de zomerperiode nog twee middagen actief en in september wacht ook een nieuwe ronde in Lelystad.

‘De grootste winst van de dag, naast de positieve reacties van de inwoners, is de positieve ervaring van alle samenwerkende partners en zelfs directe fans om een volgende keer aan te sluiten. De kracht van het in gesprek gaan met inwoners en de mogelijkheid van het gebruiken van elkaars expertise is iedereen zeer goed bevallen.”

Echt stap verder helpen

Je kunt door deze samenwerking de inwoners met vragen echt een stap verder helpen, wordt gemeld op Gemeente.nu. ‘Voor Lelystad was het een mooie aanvulling op ons beleidsprogramma. Het was voor ons ook fijn om te horen dat behoeften van inwoners goed aansluiten bij de ingezette koers en de onderwerpen van de gesprekken onze doelstellingen uit de Maatschappelijke Agenda bevestigden.’