Senioren Journaal van dinsdag 7 november

Rotterdam herontdekking ouderentalent

De gemeente Rotterdam presenteert woensdag een actieprogramma waarbij het inzetten van de talenten van de ouderen een van de speerpunten is. Met een talentscan en waar gewenst trainers om passend vrijwilligerswerk te vinden.

Weinig animo voor appartementen

De meeste senioren hebben geen trek in één van de 22 voor hen te bouwen middeldure koopappartementen in het hart van Waddinxveen. Voor die woningen komen nu ook andere leeftijdsgroepen in aanmerking.

Zorginstelling denkt voorbij klassieke rol

Maria-oord in Dongen stelt kwaliteit van leven centraal, en denkt voorbij de klassieke rol van zorginstellingen. Betrokkenheid van familie en buurt verlicht de druk op de zorg, de kwaliteit is goed, iedereen is tevreden.

Gemeente Den Haag hofjes nieuwe stijl

De gemeente Den Haag wil tot en met 2027 een bedrag van 5 miljoen euro investeren in ‘hofjes nieuwe stijl’, om jaarlijks zo’n honderd koopwoningen te helpen realiseren en daarnaast afspraken maken met de woningcorporaties.

Stemadvies? Vraag het uw kleinkind

Grootouders in Nederland besteden veel tijd aan zorgen voor hun kleinkinderen én ze geven veel geld uit aan het maken van verre reizen. “We kunnen ons afvragen of grootouders wellicht nóg een rol te vervullen hebben.”

Niet zo makkelijk spreken over mantelzorgers

“Er wordt veel te makkelijk gesproken over mantelzorgers”, zegt een 71-jarige vrouw, die in haar leven grotendeels als mantelzorger heeft gefungeerd. “Het is heel zwaar.”

In Harlingen mancave bij veerhaven

De vernieuwde Waddenpromenade in Harlingen krijgt mogelijk een ‘hangplek voor senioren’. “Eigenlijk is het een mancave. Al jaren staan hier mensen bij Doeksen onder een afdakje te koukleumen.”

Hoe zonder smartphone omgaan met parkeerapp

“Dit soort digitale zaken geeft veel ouderen problemen”, was eerder de kritiek op de Utrechtse parkeerapp voor bezoekerskorting. Wat zijn de oplossingen voor al die ouderen zonder smartphone?

Steun voor kosten dierenarts

De PVV wil ‘Financiële steun aan ouderen met een laag inkomen voor kosten dierenarts bij zieke huisdieren’. Dat roept vragen op. “Toch weer een nieuwe toeslag? Waarom alleen de dieren van ouderen?”

Krachtig Ouder Worden

“De Seniorencoalitie vindt het belangrijk dat het gesprek over krachtig ouder worden niet over, maar mét u wordt gevoerd en start daarom een brede maatschappelijke dialoog.” Actief meepraten kan op maandag 27 of woensdag 29 november.