Senioren Journaal van woensdag 8 maart

Serveerster van 67 jaar normaal

Is een serveerster van 67 jaar normaal? “Ik hoop het wel, trof een gepensioneerde serveerder, die regelmatig een glimlach op onze gezichten toverde.” Ouderen op het terras zijn trouwens ook een stuk gezelliger dan appende jongeren.

Oudere automobilist vaker keuren onzin

Bijna twee derde van reagerende Telegraaf-lezers voelt niets voor de EU-plannen voor een verplichte rijbewijskeuring vanaf 70 jaar. Voorstanders vinden dat ouderen hun rijkunsten vaak overschatten.

Prettig oud worden in Buitenveldert

Als eerste van een reeks verbeterpunten pakte Werkgroep Ouderenvriendelijk Buitenveldert de zorg voor ouderen op. Alle huisartsenpraktijken hebben nu een praktijkondersteuner voor ouderen

Jongere Senioren Festival Heusden

“De KBO / seniorenverenigingen in de gemeente Heusden willen aantrekkelijker worden voor de jongere senioren.” Op 14 april organiseren zij hun 1e Jongere Senioren Festival.

Cruyff Court Plus voor jong en oud

Het Cruyff Court Plus Orden in Apeldoorn is “een plek waar jong en oud kunnen spelen, bewegen en elkaar ontmoeten, iedereen op hun eigen manier”, inclusief een wandelpad voor senioren van hun flat naar het wijkcentrum.

Film in de wijk schot in de roos

‘Film in de Wijk’ blijkt een succes in het Rotterdamse stadsdeel Prins Alexander. Het filmproject is onderdeel van Maak Mee In Je Wijk en wordt gewaardeerd als ‘een onwijs leuk initiatief’.

Het liefst je eigen kerk kunnen zien

De berichten over licht dementerenden die uit hun vertrouwde leefomgeving worden gehaald zijn tragisch. Dat zegt Seniorenraad Westland in een pleidooi voor meer verpleeghuiscapaciteit in de eigen gemeente.

Praat met huisarts over herhaalprik corona

Als ouderen bezorgd zijn over het coronavirus nu het aantal ziekenhuisopnames toeneemt, kunnen ze het beste contact opnemen met hun huisarts, zegt ANBO volgens het ANP. Bijvoorbeeld voor een nieuwe herhaalprik.

Meer aandacht voor ouderen met autisme

Er is nog weinig bekend over autisme bij ouderen. Dit terwijl ze veel veranderingen meemaken in die levensfase. Frans Jacobs is een oudere met autisme en vertelt erover in radioprogramma Villa VdB.

Jongeren leren ouderen over cyberfraude

Een aantal scholieren van het Haarlemmermeer Lyceum heeft bij het Senioren Internet Café Haarlemmermeer een presentatie gegeven over cyberfraude. De kennis werd volgens HC Nieuws op de proef gesteld met een online Kahoot-quiz.

Inflatie en pensioenen: licht aan de horizon

“Jong of oud, iedereen zal geïnteresseerd blijven in de reële waarde van hun pensioen”, zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. Sprekend over inflatie en pensioen ziet hij licht aan de horizon.

Van deur tot deur met de VVO

De Vereniging Vervoer Ouderen in Purmerend is uitgegroeid tot een professioneel werkende organisatie. “Het vrijwilligerswerk is altijd gezellig, al heb je af en toe een mopperkontje ertussen zitten.”