Senioren Journaal van maandag 13 maart

Generaties die gezamenlijk demonstreren

Het lijkt een nieuw fenomeen: generaties die gezamenlijk demonstreren. Vaak zijn het de jongeren die aanzetten tot actie. Akelei (27) ging zaterdag naar het klimaatprotest met moeder Aafje (65), met support van opa Joep (86).

Als boomer stem ik zelf voor de toekomst

Een 69-jarige deed in de Volkskrant een oproep: ‘Boomers, geef je stem weg’. Lezers reageren. Stemmen naar millennials die demonstreren en vervolgens naar Ibiza vliegen? “Ik stem zelf voor de toekomst. Vooral hun toekomst.”

Bezuinigingen nekken verbetering ouderenzorg

Het kabinet beloofde jaarlijks 2,7 miljard extra uit te trekken om de kwaliteit van de ouderenzorg te verbeteren. Daarvan is inmiddels sluipenderwijs 1,6 miljard wegbezuinigd. ‘Onbestaanbaar dat het nog steeds armoe troef is’, aldus een reactie.

Gemeente ontmoetingsmarkt senioren

Alle raadsfracties van Harderwijk willen dat er meer gedaan wordt voor AOW-gerechtigden. Er komt een ontmoetingsmarkt waar de senioren in gesprek kunnen met stadsbestuur, gemeentelijke organisatie en gemeenteraad

Laat juist jongeren bewijzen wat ze kunnen

Overschatten de meeste ouderen zichzelf op de weg? “Het zijn juist de jongeren die ieder jaar zouden moeten bewijzen dat ze rijvaardig en bekwaam zijn.”

Weer geen einde aan 5-minutenregistratie

De ultieme poging om de 5-minutenregistratie in de wijkverpleging af te schaffen, wordt opnieuw uitgesteld. De 5-minugtenregistratie geldt als symbool van de bureaucratisering van de zorg,

Vervroegd pensioen goed voor klimaat?

Pleidooi van een filosoof: Als het vooral boomers zijn die wetenschappelijk gebaseerd klimaatbeleid blokkeren of in ieder geval vertragen, laten we dan voor deze generatie de pensioenleeftijd tijdelijk verlagen.

Grijze golf klinkt als een veroordeling

‘Help, de grijze golf komt eraan!’, was een kop in het AD. Een lezer uit Wierden reageert: Het begrip grijze golf klinkt als een veroordeling. Dat verdienen wij ouderen niet. Dat hoort niet in een krant thuis.

Ledenwerving moeizaam: 0,0 groei

Een lidmaatschap is absoluut de moeite waard, aldus de PCOB in Neede. Toch gaat de ledenwerving moeizaam: Er is 0,0 groei.

Laatste fase beter bespreekbaar maken

Iemand die ernstig ziek is, zou vanuit de zorg beter op de dood moeten worden voorbereid. Dat zegt longarts Sander de Hosson bij verschijning van zijn nieuwe boek: Leven toevoegen aan de dagen.

Zowel contant als pin aanvaarden

“Ik verwacht van een overheidsinstelling dat die zowel contant als pin aanvaardt.” Aldus de door KBO Seniorenbelang gedeelde oproep van een zaankanter, die bij het archief alleen kon pinnen.