Minder verwijsbriefjes nodig

Regelmatig bezoeken patiënten de huisarts voor een verwijsbriefje. Vanaf volgend jaar is dat voor verzekerden van Zilveren Kruis voor diverse soorten zorg niet meer nodig.

“Zo krijgen zij sneller de juiste zorg”, aldus Zilveren Kruis. Voor pedicurezorg bij een diabetische voet, huidverzorging, en bewegen in extra verwarmd water bij reuma vervallen bij Zilveren Kruis de verwijsbriefjes. Voor beweegprogramma’s en fysiotherapeutische nazorg is een bewijs van diagnose voldoende.

Meer verwijzers toegevoegd

Daarnaast erkent Zilveren Kruis vanaf 2021 een aantal extra zorgverleners als verwijzer. Zo mag de orthoptist verwijzen naar de oogarts en de klinisch technoloog naar medisch specialistische zorg. Algemeen fysiotherapeuten en pijnconsulenten met een trans-therapie gerichte opleiding worden toegevoegd als verwijzers naar trans-therapie.

Stap in de goede richting

‘Elke verwijzing die we kunnen schrappen betekent meer tijd voor zorg voor onze verzekerden. Daar zetten wij ons, samen met het zorgveld, elke dag voor in. Met deze wijzigingen voor komend jaar zetten we weer een stap in de goede richting.’