Leven lang braaf premie betaald

De vergrijzing wordt als belangrijke oorzaak gezien van de kostenstijgingen in de zorg en daarmee ook van een steeds hogere zorgpremie. Oudere lezers reageren verbolgen, aldus de Telegraaf.

“Ik heb er schoon genoeg van dat als het over zorgkosten gaat, de ouderen altijd de zwartepiet krijgen”, mailt Fenna Koops naar de krant. “Deze mensen hebben hun leven lang braaf premie betaald, maar krijgen altijd de schuld. Waarom? Omdat ze ouder worden en gebreken krijgen?”

Zorgen over keuzes

“Hoeveel mensen maken er geen gratis gebruik van? Of misbruik? En zijn helemaal niet oud?”, voert Annelies van der Horst aan. Mevr. Brugman vindt het volgens de Telegraaf zorgwekkend dat gesproken wordt over keuzes maken in de toekomst waar de grens ligt voor noodzakelijke zorg. “Of bijvoorbeeld iemand van 70 jaar voorrang krijgt op iemand van 85 jaar. Een schande!”

Efficiency onderzoeken

Wat Telegraaf-lezer Corrie Geerders opvalt: “Nergens wordt er gesproken over een onderzoek naar efficiency in de zorg, malversaties en niet noodzakelijke tussenpersonen, bureautjes en adviseurs/consultants in de zorgketen.”