Wonen én zorgen bij Annahof

Laverhof en Butterfly Effect gaan samen verkennen wat de mogelijkheden zijn om bij Annahof in Wijbosch kleine woongelegenheden te creëren voor huurders die ondersteuning willen verlenen op het gebied van welzijn aan de bewoners van Annahof.

Het project sluit volgens Laverhof aan bij de ontwikkeling van Annahof Plus, dat in het teken staat van de leefgemeenschap, waarbij mensen voor elkaar klaar staan.

Levendige locatie

De voorwaarde om in deze leefgemeenschap te komen wonen is dat de huurder  zijn of haar talenten in wil zetten voor de gemeenschap. Dat kan zijn bij  dagactiviteiten, maar ook op woongroepen bij het dagprogramma. De huurders dragen op deze manier bij aan de levendigheid van de locatie en zorgen voor een gezellige en zorgzame gemeenschap.

Kleine woningen

Butterfly Effect heeft ervaring met het verbinden van vrijwilligers op talent en interesse en het plaatsen van kleine woningen op zorglocaties. Laverhof is de eerste organisatie uit de ouderenzorg die een verkenning met ons gaat starten. Een belangrijke stap om te laten zien dat ons concept ook hier van waarde is.”