Volledig Pakket Thuis in de wijk

KwadrantGroep is gestart met het zorgconcept Volledig Pakket Thuis (VPT) in de wijk.

Mensen met een zorgbehoefte ontvangen met dit zorgconcept de zorg en ondersteuning die nodig is om op een vertrouwde manier langer thuis te blijven wonen. Het doel is om hiermee verhuizing naar een verzorgings- of verpleeghuis uit te stellen of zelfs te voorkomen. Het zorgconcept start met een team in Smallingerland en wordt later uitgebreid naar andere regio’s van KwadrantGroep.

Klein vast team

De zorg en ondersteuning van Volledig Pakket Thuis in de wijk wordt geboden door een klein vast team. Dit team is verantwoordelijk voor 10 tot 12 cliënten en bestaat uit 2 cliëntcoaches en 6 tot 8 cliëntondersteuners. Zij worden ondersteund door een wijkverpleegkundige. Het team werkt nauw samen met de mensen die om de cliënt heen staan zoals de partner, familie, vrienden en buren.

Dagelijkse activiteiten

De cliëntondersteuner en de cliëntcoach voeren samen alle zorg- en welzijnsactiviteiten bij de cliënt thuis uit. “Denk hierbij aan hulp bij het huishouden, verzorgen van de maaltijden, de was, verzorging, verpleging, ondersteuning bij dagelijkse dingen, begeleiding bij bezoek aan een arts en alarmopvolging. Er is ook ruimte voor dagelijkse activiteiten waar de cliënt aan gewend is en wat voor hem of haar van waarde is. Bijvoorbeeld een wandeling maken, samen de krant lezen, een visje halen bij de viskraam op de hoek.”