Broedplaats slimme ouderenzorg

Om de zorg goed, dichtbij en op 1 locatie te organiseren voor oudere inwoners, creëren de betrokken partijen een broedplaats voor slimme ouderenzorg in de regio.

Dat meldt zorgverzekeraar Menzis uit noordoost-Twente: Er zijn drie plannen gemaakt die gezondheidswinst, een hogere levenskwaliteit en bereikbare zorg en welzijn op moeten leveren voor de ouderen in Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Voorkeurslocatie voor de drie plannen is het voormalige ziekenhuis in Oldenzaal.

Extra tijdelijk verblijf

Bij het eerste plan kunnen (kwetsbare) ouderen in aanmerking komen voor extra tijdelijk verblijf. Bijvoorbeeld voor hun herstel, revalidatie na een operatie of tijdelijke observatie. Na maximaal 6 tot 8 weken keren zij terug naar huis; met of zonder aanvullende, ondersteunende voorzieningen.

Geriatrisch expertisecentrum

In het geriatrisch expertisecentrum werken zorg- en welzijnsprofessionals samen. Op verzoek van de huisarts zoeken zij doelgericht naar oplossingen voor complexe problemen bij ouderen, die niet in de eerstelijnszorg te vinden zijn.

Innovatiegarage

De innovatiegarage moet de samenwerking tussen partijen in de zorg en het sociale domein bevorderen en verbeteren. Zodat het aanbod aan oudere inwoners in de regio beter op elkaar aansluit en toegankelijker wordt.