Adviseurs Zorg & Technologie

Bij Fontys Hogeschool ontvingen 5 studenten hun Ad-diploma Zorg en Technologie. Allen gaan aan de slag als adviseur Zorg & Technologie.

 

De opleiding, in deeltijd en duaal, bevindt zich volgens de hogeschool op het snijvlak van zorg en technologie, waar veel gaande is.

 

Zelfstandig thuis

“De toenemende complexiteit van de gezondheidszorg vraagt om technologische toepassingen maar de twee sectoren liggen in de praktijk nog vaak ver uit elkaar. De adviseur Zorg & Technologie brengt die werelden bij elkaar en pakt vraagstukken aan als: ‘hoe kunnen zorggebruikers zelfstandig thuis blijven wonen met het inzetten van nieuwe zorgtechnologieën’ en ‘welke behoeftes zijn er bij zorgvragers en welke technieken zet je hiervoor in’.”

 

Kruisbestuivingen

De 5 afgestudeerden werken allemaal in de gezondheidszorg, als verpleegkundige, doktersassistente, of als medisch technoloog. “Naast het volgen van theorie werkten zij tijdens de opleiding aan projecten die altijd dicht bij hun eigen werk in de zorg lagen. Hun praktijkervaringen brachten zij weer mee naar de opleiding waardoor er mooie kruisbestuivingen ontstonden. Door de diversiteit van de ervaringen leerden zij veel van en met elkaar.”