Zorgwoningen in verlaten kerken

De projectontwikkelaar en de zorgondernemer. Frank Rademaker en Tasal Sayedi uit Soest kwamen elkaar tegen in de sportschool en zijn nu samen een bedrijf begonnen, vertellen ze in de Gooi- en Eemlander: FTCC Zorg (Frank Tasal Care & Cure). Zij bouwen zorgwoningen en leveren de bijbehorende zorg.

Hun eerste project is in aanbouw. Vijftien appartementen in de Rembrandtkapel in Soest. Daarna volgt een ander, groter, project aan de Laanstraat in Soest. “De appartementen in de Rembrandtkapel zijn wat duurder, daar moet je echt wel een goed pensioentje voor hebben, maar die aan de Laanstraat worden voor iedereen.”

Leegstaande kerken

Frank Rademaker en Tasal Sayedi beginnen hun zaken in hun eigen woonplaats Soest, maar ondertussen zijn ze volgens de Gooi- en Eemlander ook buiten de gemeentegrenzen aan de slag. De Nieuw Apostolische Kerk in Hilversum is de nieuwste aanwinst van Rademaker, maar hij is ook bezig met kerkgebouwen in Zeeland, een kerk in Dokkum en een klooster in Drachten. Leegstaande kerken lenen zich er perfect voor, weet Frank Rademaker. En er komen veel kerken leeg tegenwoordig. Zijn vaak ook heel mooie gebouwen, echt zonde als ze gesloopt zouden worden.