Zorglandgoed in Buurmalsen

Er is groen licht voor de bouw van twee appartementengebouwen voor landgoed Assche Veld in Buurmalsen. Daarnaast komt er een zorgpaviljoen met vijftig zorgkamers voor ouderen, zo meldt de Gelderlander.

Van de 44 appartementen worden er 34 sociale huur (tot 808 euro per maand) en 10 middenhuur (tot 1100 euro per maand). De appartementen zijn voor mensen van 55 jaar of ouder met een zorgindicatie. Woningcorporatie Thius wil de appartementen ontwikkelen en verhuren.

Zorgkamers

Op het landgoed komen ook vijftig zorgkamers voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het college stelt volgens de Gelderlander daarbij de voorwaarde dat het zorgpaviljoen uitsluitend bestemd blijft voor verpleeghuiszorg, psychogeriatrie en somatiek (zoals Parkinson, reuma of COPD).

Zorgbestemming

De initiatiefnemer kan nu verder met het plan. Voor de haalbaarheid willen alle betrokken partijen duidelijke afspraken maken in een overeenkomst. De omgevingsvergunning voor de bouw van de 44 appartementen wordt pas verleend, als het zorgpaviljoen is gebouwd. Zo waarborgt het college dat landgoed Assche Veld een zorglandgoed blijft. Er ligt nu een zorgbestemming op het terrein.