Wonen in een voormalige kerk

De voormalige Ontmoetingskerk in Emmeloord wordt een appartementencomplex voor senioren. De behoefte blijkt volgens dagblad de Stentor groot, want binnen een maand is de helft van de woningen al verkocht.

OTV Ontwikkeling laat in samenwerking met Stichting Wonen Senioren NOP de kerk verbouwen tot veertien appartementen, verdeeld over twee verdiepingen. De grootte varieert van 78 tot 130 vierkante meter. De kostprijs ligt tussen de 314.900 en 459.900 euro, aldus de Stentor.

Veertien appartementen

Van de veertien appartementen zijn er nog vijf beschikbaar. Woningcorporatie Mercatus heeft drie appartementen in De Ontmoeting gekocht voor verhuur. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2025 opgeleverd.

Centrale ruimte

Naast de woonruimten krijgt de voormalige kerk volgens de Stentor een grote centrale ruimte van 60 vierkante meter. Hiervoor kreeg OTV Ontwikkeling 100.000 euro subsidie. Het idee is de zaal de plek wordt waar bewoners elkaar ontmoeten. Dat past bij de gedachte dat De Ontmoeting een levendige gemeenschap wordt waarin bewoners naar elkaar omzien.