Waar zijn nou toch die knarren gebleven?

Jarenlang zocht de Vereniging Hof Enschede naar een geschikte locatie voor een knarrenhof. Die locatie is er nu op Stadsveld, waar samen met corporatie De Woonplaats 27 woningen uit de grond gestampt worden gestampt. Maar volgens dagblad Tubantia loopt het nog niet storm met de knarren.

Begin volgend jaar zijn de 27 woningen klaar. Maar nog niet de helft vergeven. Precies tien handtekeningen zijn er gezet. Ongeveer de helft voor de gewone woningen, de andere helft voor de appartementen. Terwijl de bouw al behoorlijk op streek is.

Meeste leden aarzelen

Waarom lopen mensen niet warm voor het concept? De Vereniging Hof Enschede telt tweehonderd leden, die dus allemaal potentieel in zo’n hof willen wonen. Maar 190 ervan aarzelen kennelijk toch. Wim Kruidhof, voorzitter van de vereniging, moet er volgens Tubantia ook een beetje naar raden. Is het onbekendheid met het idee? “Misschien komt het doordat het niet echt een hofje is, in zo’n hoefijzervorm”, zegt hij. Misschien vinden de leden de locatie niet goed, of hebben ze zich alleen voor de zekerheid ingeschreven, zonder concrete verhuisplannen.

Vertrouwen dat het gaat lukken

Wat gebeurt er als er niet voldoende senioren zijn? Gaan de woningen dan alsnog in de reguliere verhuur? Dat blijft volgens Tubantia schimmig. “We hebben er vertrouwen in dat Hof Enschede op korte termijn voldoende leden/geïnteresseerden kan aandragen. En wij onze woningen op tijd kunnen verhuren”, zegt corporatie De Woonplaats, die de woningen bouwt en verhuurt. Zijn de mensen die al getekend hebben dan toch verzekerd van hun woonruimte? Ook dat kan de corporatie niet zeggen. “We gaan ervan uit dat het gaat lukken.”