Van villa naar zorgcomplex

Villa Bleijenburgh in Bladel biedt in een nieuw kleinschalig project zorg op maat voor ouderen. Er zijn 21 huurwoningen, 12 zijn er intussen verhuurd, meldt het Eindhovens Dagblad.

De villa  was tot voor kort de woning van Martien Schippers, de oprichter van MS Schippers, en zijn vrouw Maria. Tegenwoordig wonen zij in een appartementengebouw dat via een glazen gang met de villa verbonden is. De naam Villa Bleijenburgh staat nu voor een zorgcomplex voor ouderen (met inwonend zorgechtpaar). Het is een initiatief van SchipVast, de investeringsmaatschappij van Schippers. Het prominente witte woonhuis dient als centrale ruimte voor alle bewoners.

Zorgpakket

De huren variëren van 1100 tot 1644 euro. Voor het zorgpakket betalen bewoners 570 euro in de maand. De begeleidende zorgmanager zegt in het Eindhovens Dagblad: “De bewoners zijn niet verplicht hun zorg bij ons in te kopen. Maar ik zie het een beetje alsof we de bakker op de hoek zijn. Als mensen bereid zijn vijfhonderd meter door te rijden om hun brood elders te halen, dan doen wij het niet goed.”