Tweede Noabershof onverwacht snel steun

Waar komt het tweede hofje van Rijssen? Stichting Noabershof Riessen ging op zoek en vond een geschikte locatie aan de Kruisweg voor zowel starters- als seniorenwoningen. Het sympathieke plan krijgt steun van de gehele raad, aldus dagblad Tubantia. Maar die steun overvalt de initiatiefnemers.

Het is opmerkelijk, schrijft Tubantia: De plannen voor de tweede Noabershof zijn er formeel nog niet maar ze komen nu al wel in een stroomversnelling terecht. De politieke partijen stemden namelijk in met een bijzondere motie waarin werd opgeroepen vaart te maken met het plan. Want het woningtekort speelt ook in bouwstad Rijssen een rol. Voor de initiatiefnemers komt die steun te vroeg, want ze hadden hierdoor geen tijd om iedereen netjes te informeren.

Jongeren en senioren

In het nieuwe hofje moet zowel ruimte zijn voor jongeren als voor senioren en dus was de gemeenteraad enthousiast. Deze woningen zijn namelijk van belang voor goede doorstroming. Er is bovendien veel belangstelling. Dat bleek ook al aan de grote opkomst bij de info-avond voor jongeren vorig jaar in de Kampus.

Doorstroming vraagt stroomversnelling

“De woningmarkt zit op slot. We willen het plan daarom zo snel mogelijk realiseren en zorgen dat het in een stroomversnelling komt”, aldus Jan Berkhoff (CU), die de motie indiende. Het was Berkhoff niet de bedoeling om de initiatiefnemers te overrompelen, zegt het raadslid in Tubantia. “Maar met het eindresultaat zullen ze wel blij zijn.” Hij hoopt namelijk dat het hofje er nu sneller komt.