Seniorenwoningen extreem populair

Als 55-plusser met voorrang een huurappartement in de gemeente Aalten krijgen? Daar blijkt volgens dagblad de Gelderlander veel vraag naar, want er zijn ruim tachtig geïnteresseerden. Een nadeel: woningcorporatie De Woonplaats heeft maar 21 te bouwen appartementen aan de Polstraat beschikbaar.

Het gaat om huurders die ouder zijn dan 55 jaar en een eengezinswoning huren van de corporatie in Aalten, Dinxperlo, De Heurne of Bredevoort. Doel is de doorstroom te bevorderen, een groeiend probleem op de huizenmarkt.

Doorstroming voor iedereen goed

Wethouder Joop Wikkerink is blij met het succes. “Het laat zien dat er veel belangstelling is vanuit ouderen om kleiner te gaan wonen. En een goede doorstroming is erg belangrijk voor een gezonde woningmarkt, maar óók voor de ouderen zelf.”

Bewustwordingscampagne

Het succes past volgens de Gelderlander ook prima bij een actie van zes grote zorgverleners in de Achterhoek, die vrijdag het startschot hebben gegeven voor een bewustwordingscampagne rond ouder worden.

Wat zijn uw wensen en ideeën

De gemeente wil graag in gesprek met de zestig mensen die nu buiten de boot zijn gevallen. “De behoefte om te verhuizen is er. Hoe kunnen we deze mensen ondersteunen? Wat zijn hun wensen en ideeën? Wat kunnen we doen om te helpen? Dat gesprek is erg belangrijk.”