Nieuwe impuls in Nijmegen

Dienstencentrum OBG, Woonwaarts, stichting BVOB en KAW architecten werken in Nijmegen samen aan de toekomst van wonen, zorg en welzijn in Galgenveld

“We waren ooit een van de eerste in Nederland waarin wonen en zorg gescheiden waren. Dat blijven we doen, maar we vinden dat het tijd is voor een nieuwe impuls op het gebied van wonen, zorg en welzijn.” Het zelfstandig wonen wordt sterk aangevuld met het creëren van ontmoetingsmogelijkheden en welzijnsactiviteiten. Met als concept: zelfstandig en fijn wonen voor ouderen met alle mogelijkheid om je betrokken te voelen bij anderen en om je te blijven ontwikkelen en van betekenis te zijn voor anderen.

Niet alleen woning

Ouderen die wonen in de woongebouwen rondom OBG zoeken niet alleen een woning, maar een (nieuw) leven. Ook mensen uit de omliggende wijken komen daarvoor naar OBG. OBG, Woonwaarts en BVOB gaan meer samenwerken zodat de faciliteiten en gebouwen de gezamenlijke nieuwe visie uitdragen en ondersteunen. En ook mensen uit andere buurten in Nijmegen dit gebied een logische plek vinden om hun eigen activiteiten te organiseren.