Den Bosch 65plus-verhuisregeling

Samen met de andere Bossche woningcorporaties ontwikkelde Woonstichting JOOST de 65plus-verhuisregeling. Een regeling die speciaal bedoeld is voor senioren, die nu in een grote huurwoning wonen en de stap naar een kleinere gelijkvloerse huurwoning willen maken.

“Een appartement of gelijkvloerse woning, dichtbij de voorzieningen sluit beter aan bij hun woonbehoeften. Zo kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig én comfortabel thuis blijven wonen.”

Voordelen

De 65plus-verhuisregeling biedt senioren een aantal voordelen. Via de regeling krijgen woningzoekenden twee jaar lang voorrang op de geselecteerde appartementen en gelijkvloerse woningen op WoonService Regionaal. Daarnaast is een tegemoetkoming in de huurprijs van de nieuwe woning mogelijk en kan men gebruik maken van een verhuiscoach. Deze helpt bewoners met een persoonlijk gesprek en biedt ondersteuning bij hun verhuisadministratie.

Maatwerk in Wonen

JOOST werkte al langer met deze regeling onder de naam ‘Maatwerk in Wonen’. De regeling is nu iets aangepast en wordt nu dus ook aangeboden door de Bossche corporaties. Dat heeft als voordeel dat huurders  door gebruik te maken van deze regeling ook eenvoudig kunnen verhuizen naar een woning van één van de andere deelnemende corporaties.