Met voorrang naar de begane grond

Vanwege onder andere een longziekte ging traplopen steeds moeilijker voor meneer Wattimena (69). Dat hij op 4-hoog woonde, werd een steeds groter probleem. Met behulp van de Rochdale Doorstroomregeling vond hij een nieuwe, passende woning.

Meneer Wattimena kon op zich nog wel traplopen, maar het ging steeds moeilijker. Vooral na een longoperatie. Het werd dus echt hoog tijd om te verhuizen naar een woning op de begane grond. Hij woonde in Amsterdam-Noord en wilde graag naar Landsmeer, dichter bij zijn zussen.

Oude huur

Met de Rochdale Doorstroomregeling krijg je voorrang als je vanuit Amsterdam naar elders wilt verhuizen van een grote naar een kleine woning. De huur van meneer Wattimena was in Amsterdam-Noord lager dan die in Landsmeer. Met de Rochdale Doorstroomregeling behoudt hij toch zijn oude huur. “Er is een groot tekort aan grote woningen”, licht Rochdale dit toe. “Er wonen best nog wat huurders in een woning die inmiddels te groot voor hen is. Bijvoorbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn. Daarom willen we het voor deze huurders zo aantrekkelijk mogelijk maken om naar een kleinere, beter passende woning te verhuizen.”