‘Bejaardenhuis opnieuw uitgevonden’

De Boomberg wordt in Hilversum verbouwd tot ’s lands allereerste ‘Liv inn’. Met dit woonconcept vindt ouderenhuisvester Habion samen met bewoners, naar eigen zeggen, het bejaardenhuis opnieuw uit.

Het voormalige woondienstencentrum wordt momenteel omgebouwd tot toekomstgerichte, zelfstandige woningen met mooie leefruimtes voor ouderen, waarbij zij zorg kunnen krijgen als dat nodig is en waar de bewoners aan het roer staan. De eerste fase van de transformatie naar Liv inn Hilversum is afgerond, meldt Habion in de Gooi- en Eemlander.

Hoe wilt u ouder worden?

Habion heeft sinds 2013 op diverse plekken in het land tienduizenden wensen opgehaald. En aan ouderen en de buurtbewoners gevraagd: Hoe wilt u ouder worden in uw buurt? Op basis daarvan is er samen met de ouderen een concept ontwikkeld, Liv inn, dat nu als eerste in zijn geheel in Hilversum gerealiseerd gaat worden.

Nieuwe zorgaanbieders

Hilverzorg heeft na de verhuizing de handen van De Boomberg afgetrokken. Habion gaat daarom samen met de (toekomstige) bewoners op zoek naar nieuwe zorgaanbieders. “Wij zijn samen bezig om kaders en wensen op te stellen. Die komen in een advertentie te staan, waarop zorgaanbieders kunnen reageren.”