Leg niet alles bij de ouderen neer

Miljoenen vierkante meters aan woonruimte blijven in Nederland onbenut. Het zijn ongebruikte slaapkamers in eengezinswoningen van ouderen die geen heil zien in verhuizen. Toch zouden ze starters kunnen helpen, én zichzelf. Het AD vroeg de lezers naar hun mening.

-“Veel ouderen zitten daar niet op te wachten. De kinderen zijn het huis uit. En dan zit je ineens met een wildvreemde waar je rekening mee moet houden. En wat haal je in je huis? De generatie van nu houdt geen rekening met een ander en denken dat ze alleen zijn. Uitzonderingen daargelaten, is dit gedoemd te mislukken.”

-“Wij willen verhuizen naar een huurappartement, maar ze zijn er niet. Staan al een jaar ingeschreven. Dus leg niet alles bij de ouderen neer. En onderverhuur mag niet van de bank.”

-“Dat wordt nog wat als die senioren bijvoorbeeld overlijden. Huurders hebben huurbescherming en die kun je dan niet zomaar uit hun huis zetten. Dat is dan weer aan de nabestaanden om op te lossen.”

-“Wat dacht je van al die voormalige woonruimtes boven winkels in de binnenstad? Daar woonde de winkelier en dat kan makkelijk weer als woning voor starters worden gebruikt. Kijk maar in de binnenstad omhoog en zie wat er leeg staat.”