Knarrenhof als merknaam

“We hebben van Knarrenhof een merknaam gemaakt. Zo’n hof moet aan een aantal kenmerken voldoen.” In zo’n hof is een gemeenschappelijke ruimte voor allerlei activiteiten. Mensen ontmoeten elkaar, helpen elkaar als het nodig is.”

“Daarnaast heb je natuurlijk alle ruimte voor je zelf”, zegt Ruben Beens van Stichting Knarrenhof Nederland in het Dagblad van het Noorden. Daar moet je dan ook terdege rekening mee houden als je er gaat wonen, aldus Beens. “We hebben dus ook altijd een gesprek met gegadigden. Gelukkig hoeven we nooit iemand af te wijzen. Tijdens het gesprek wordt het wel duidelijk als zo’n hof niks voor je is.”

Initiatief Paterswolde

Het Dagblad van het Noorden bericht over de voortgang rond een Knarrenhof in Paterswolde, waar intussen 130 belangstellenden staan ingeschreven. De landelijke stichting blijft ook betrokken bij de woonvorm als die eenmaal is gerealiseerd, staat de bewoners met raad en daad bij en probeert te voorkomen dat de formule verwatert.

Mooie voorziening

Voor de locatie die ze in Paterswolde op het oog hebben gaat de gemeente uit van een  marktconforme prijs. Maar volgens de wethouder “betekent dit niet dat we altijd voor de hoogste bieder gaan, we kijken ook naar wat er dan gebouwd wordt. Dit is een mooie voorziening, we kijken zeker serieus naar het plan.”