Klein huis waar je goed met z’n 2-en kunt wonen

Vanuit direct en indirect persoonlijk belang volgt Bert Rubrech uit Benthuizen de vastzittende woningmarkt op de voet, schrijft hij in AD Haagsche Courant. “Steeds weer ben ik blij als ik hoor dat er iets gedaan wordt om de woningmarkt open te breken.”

De minister wil soepeler regels. Die kunnen voor ruimte zorgen. Rubrech: “Maar bouw dan op die plekken nu eens huizen waar enorme vraag naar is. Te veel ‘lotgenoten’ van mij (65-plus) wonen te groot. Ze willen graag betaalbaar en kleiner gaan wonen. Maar de huidige bouwplannen worden uitgevoerd met veel te dure huizen. Dat is goed voor ontwikkelaars en investeerders, maar slecht voor de broodnodige doorstroming.”

Levensloopwoning veel te groot

Er worden wel ‘levensloopwoningen’ gebouwd, schrijft Rubrech in AD Haagsche Courant, maar die worden te groot gemaakt. “Het zijn eengezinswoningen met een kale, niet-afgewerkte zolder. Kleinere huizen waar je gewoon goed met z’n tweeën in kunt wonen, daar gaat het om. Als die er komen, dan maak ik, en waarschijnlijk samen met veel van mijn lotgenoten, graag het grotere huis vrij voor andere, waarschijnlijk jonge woningzoekenden.”