Investering ABP en bpf Bouw

Pensioenfondsen ABP en bpfBouw trekken vierhonderd miljoen euro uit om ruim 1500 betaalbare huurwoningen te laten bouwen, voor lage middeninkomens, ouderen en mensen die zorg nodig hebben. Dat meldt het AD.

“Het is belangrijk dat je in een goede wereld kunt leven. Goede en betaalbare woningen horen daarbij.” Volgens de pensioenfondsen kan een aantrekkelijk rendement samengaan met een betaalbare huurprijs.

Premiegeld betaalt zich dubbel uit

Agenten, leraren en ouderen snakken naar betaalbare huurwoningen, aldus ABP en bpf Bouw in het AD. “Als pensioenfonds willen we vanuit onze strategie zorgen voor een goed pensioen voor onze deelnemers. We zoeken beleggingen waar we een goed rendement kunnen halen en een goed pensioen kunnen geven, maar ook in een leefbare wereld. Zo betaalt bij deze belegging het premiegeld zich dubbel uit. We willen ook maatschappelijke impact hebben. Bijdragen aan maatschappelijke problemen, en het woningtekort is een hele grote.’’

Impactinvestering

Voor de beide pensioenfondsen gaat het om een impactinvestering, zeggen zij in het AD, “waarmee we echt de intentie hebben om een bijdrage te doen om een maatschappelijk vraagstuk op te lossen. Aantoonbaar meer dan met een gewone investering. De intentie is dat we impact willen hebben die er anders niet zou zijn.”