Het Ouden Huis ook in Woerden?

Waar blijft Het Ouden Huis in Woerden? Wat in buurgemeente Bodegraven-Reeuwijk wel kan, komt in Woerden maar niet van de grond.

De animo is er in ieder geval groot, zegt initiatiefnemer Karel van Berk van Het Ouden Huis in AD Groene Hart. Al ruim vijf jaar wordt er in Woerden gesproken over vestiging van Het Ouden Huis. Het gaat om de bouw van dertig tot veertig appartementen met de mogelijkheid tot 24-uurszorg voor bewoners op leeftijd. Inmiddels hebben zich al 350 oudere Woerdenaren gemeld voor de wachtlijst.

Bodegraven bouwt

In Bodegraven verrijst volgend jaar het allereerste Ouden Huis van het land. Onlangs is  de eerste paal geslagen voor 23 zelfstandige sociale twee- en driekamer huurappartementen met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De woningen zijn voor mensen met verpleeghuiszorg, thuiszorg en zonder zorg én drie studenten. Ook is er straks een inwonende zorgverlener die tevens als aanspreekpunt fungeert en de 24-uurszorg, die varieert van thuiszorg tot aan terminale zorg, coördineert.