Gemeente enthousiast over Buurtwonen

Kwetsbare ouderen krijgen in Land van Cuijk meer mogelijkheden om toch langer in eigen dorp of wijk te kunnen blijven wonen. De gemeente is in gesprek met Buurtwonen. Zorgwethouder Willy Hendriks-van Haren is enthousiast, meldt de Gelderlander.

Op uitnodiging van KBO-Brabant hield Buurtwonen dit voorjaar presentaties in de provincie, waaronder in Cuijk. Met name de sociale invulling die Buurtwonen belooft, spreekt de ouderenbond aan. Het gaat ook om aandacht, omdat ouderen eenzaam kunnen zijn, aldus voorzitter Leo Bisschops van KBO-Brabant.

Kleinschalig bouwen

Wethouder Willy Hendriks- van Haren was bij de bijeenkomst in Cuijk. Ze raakte enthousiast van het plan van Buurtwonen, vertelt ze in de Gelderlander. Na de bijeenkomst hebben Hendriks en haar ambtenaren een eerste vervolgafspraak gemaakt met vertegenwoordigers van Buurtwonen. “Buurtwonen zegt kleinschalig te willen bouwen. Dan moet je denken aan 10 tot 25 gelijkvloerse woningen, appartementen in een dorp of wijk. Met een gemeenschappelijke ruimte. Voor mensen met een zorgindicatie voor langdurige zorg. Waar je dan bijvoorbeeld ook als echtpaar naartoe zou moeten kunnen, als een van hen professionele zorg nodig heeft.” Er wordt intussen gekeken naar mogelijke bouwlocaties.