Knarrenhof Paterswolde lijkt van de baan

De knarrenhof in Paterswolde lijkt van de baan. Een krappe meerderheid van de gemeenteraad van Tynaarlo geeft de voorkeur aan sociale huurwoningen op de plek van de Bladergroenschool in het dorp, meldt Dagblad van het Noorden.

De initiatiefgroep Hof van Paterswolde is al drie jaar bezig met de realisatie van een knarrenhof, met zo’n dertig huur- en koopwoningen voor ouderen op de locatie van de Bladergroenschool. Aanvankelijk was de gemeente Tynaarlo enthousiast over de komst van een knarrenhof op deze locatie, maar kiest nu voor sociale woningbouw.

In hemd gezet

De initiatiefgroep Hof van Paterswolde voelt zich in zijn hemd gezet door de gemeente, bleek deze week tijdens de vergadering van de gemeenteraad.Er zijn 394 belangstellenden voor het plan. Zo’n dertig zaten op de publieke tribune in de raadszaal. “Het zijn eigenaren van grote eengezinswoning in de regio op zoek naar een kleinere woning met naoberschap. Ze zien om naar elkaar. Hun huizen komen vrij voor anderen”, aldus de initiatiefgroep in Dagblad van het Noorden.