Campagne De Goede Nieuwe Tijd

Inwoners van Goeree-Overflakkee die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, doen er goed aan nu al na te denken over hoe ze dat willen regelen. Dat is volgens AD Rotterdams Dagblad de boodschap van een nieuwe campagne ‘De Goede Nieuwe Tijd’.

Traditie en innovatie

Daarmee willen gemeente en zorginstellingen duidelijk maken dat er op tijd over de toekomst moet worden nagedacht, zeker als de groeiende groep ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wil blijven wonen. Burgemeester Ada Grootenboer noemt de campagne positief en hoopvol.” Het verbindt traditie met innovatie, zo werken wij ook met onze eilandmarketing.”

Sociale media

Bij de campagne, die donderdag in Middelharnis op een bijeenkomst met alle betrokken partijen van start ging, worden ook sociale media ingezet. “We gaan met filmpjes en video’s duidelijk maken wat onze boodschap is”, zegt volgens AD Rotterdams Dagblad de gemeente Goeree-Overflakkee. “Het motto is: samen maken we de toekomst. Dat gaan we onder de aandacht brengen.”

Op pantoffelafstand

In de kern Achthuizen wordt gewerkt aan het zogenoemde Dorp van Morgen. In iedere kern zou een centrale ontmoetingsplek zou moeten zijn. In Achthuizen wordt volgende maand De Huiskamer geopend. “Midden in het dorp, het moet ook op pantoffelafstand zijn.”