Schoolgebouwen maken plaats voor hofje

Het merendeel van de circa 65 woningen die achter zorgcentrum Lorentzhof in Leiden komen, waar nu enkel schoolgebouwen en een gymzaal staan, vormt straks een ouderenhofje met gemeenschappelijke voorzieningen. Dat blijkt volgens het Leidsch Dagblad uit de uitgangspunten van de gemeente voor het plan.

Een projectontwikkelaar bouwt op de plek van de verouderde onderwijsgebouwen 25 koopwoningen voor deze doelgroep, die een of meer gemeenschappelijke ruimtes krijgen.

Ouderen uit de wijk

“Deze woningen worden verkocht aan ouderen uit de wijk zelf”, zegt bouwwethouder Julius Terpstra in het Leidsch Dagblad. “Dat hebben we afgesproken met Ouderencontact, een stichting die een jaar of tien geleden voortkwam uit de wijkvereniging.”

Echt een hofje

Er komen ook sociale huurwoningen (35 procent), die woningcorporatie Ons Doel overneemt. “Het is nadrukkelijk de bedoeling dat ook die gericht zijn op ouderen, zodat echt een hofje ontstaat”, zegt Terpstra in het Leidsch Dagblad. “Daarvoor zoeken we ook de samenwerking op met Libertas, die ernaast de Lorentzhof heeft.”