Zestigplussers vieren het leven

Een uitverkocht TivoliVredenburg in Utrecht was het toneel van de eerste editie van Laatbloeiers. Ruim 1200 zestigplussers uit alle hoeken van het land gingen – aan de hand van talkshows, muziek, theater en meer – in gesprek over het thema ‘generaties’. Er was herkenning, inspiratie, af en toe een traan en veel plezier, aldus de organisatoren.

Talkshow en muziek

In verschillende talkshows gingen Anita Witzier en Hadassah de Boer in gesprek met onder andere Hedy d’Ancona, Bram Bakker, Jetty Mathurin en Johnny Manuhutu. Er was volop muziek,  met onder andere IzalineCallister en Frits Spits. Els van Steijn leidde live twee grote familieopstellingen. De dag werd afgesloten met een optreden van de band Massada, waarin live muziek werd gecombineerd met de Molukse geschiedenis.

Verhalen delen

Alet Klarenbeek, initiatiefnemer, programmasamensteller en directeur van ouderenplatform UP!: ‘De zestigplusser van nu realiseert zich dat de toekomst korter wordt. Hij of zijn vraagt zich af ‘waar sta ik nu in het leven, wat heb ik af te hechten’? Met dit festival stimuleren we mensen om díe verhalen te delen, die laten zien wie je ten diepste bent. Je maakt dan meer verbinding met jezelf en de mensen om je heen en we hoeven later niet te horen ‘had ik dat maar geweten’.’