Vitaliteitscheck met Smart Floor

Seniorenverenigingen KBO Best en PVGE Best organiseren in samenwerking met de Diabetesvereniging, lokale zorgverleners (fysiotherapeuten, artsen, diëtist, buurtsport- en leefstijlcoach, opticien en tandarts), studenten én vrijwilligers van KBO-Brabant op 14 juni 2023 een Vitaliteitscheck in Best.

Nieuw op de Vitaliteitscheck in Best is de vroegsignalering van een verhoogd valrisico met de Smart Floor. Ruim 60 deelnemers kunnen door over een slimme vloer met sensoren te lopen direct erachter komen of zij een laag, verhoogd of hoog valrisico hebben. De aanwezige fysiotherapeut van de Smart Floor geeft advies over de opvolging. De opticien doet een oogdrukmeting, want slecht zicht is eveneens een belangrijke oorzaak van vallen. Balans van de deelnemers wordt door de aanwezige lokale fysiotherapeut gecheckt.

Samenwerking studenten en senioren

Paul Gondrie, voorzitter KBO Best: ‘Vitaliteit betekent levenskracht en die hebben we allemaal nodig. Het gaat hierbij niet alleen om de scores op de fysieke metingen, maar zeker ook om de mentale gezondheid en zingeving. Even belangrijk is dat de vitaliteitsmetingen gedaan worden in een gezellige en informele omgeving en dat er nuttige tips voor thuis worden meegegeven. Een mooie bijvangst van de dag is de samenwerking tussen studenten en senioren. Jong leert van oud en andersom.