Veel ouderen die zich voor anderen inzetten

‘Waar komt dat beeld van golfende, camper rijdende pensionado’s toch vandaan’, reageert Karen van Dam uit Tilburg in de Volkskrant op een column van Peter de Waard.

“Sinds ik drie jaar geleden met werken ben gestopt, ben ik ze nog niet tegengekomen. Wel veel ouderen die zich voor anderen inzetten, de vrouw (70) die bij de luisterlijn schrijnende verhalen van eenzame mensen aanhoort; de dierenambulancemedewerker (73) die vier meter de boom inklimt om een kitten uit een vogelnestje te redden; de vrouw (68) die voor de voedselbank de schappen van de winkel vult; de directeur (80) van een stichting die oud gereedschap opknapt en naar Afrika stuurt; de vrouw (79) die hospicebewoners verzorgt; vriendinnen (68) die op de kleinkinderen, 80 kilometer verderop, passen, en om half zes in de auto stappen zodat hun kinderen op tijd op het werk zijn.”

Actief blijven

Dit zijn de pensionado’s die Karen van Dam heeft ontmoet sinds zij niet meer op kantoor achter de computer zit, schrijft ze inde Volkskrant. “Zelf ben ik vier dagen per week vrijwilliger. Omdat we actief willen blijven, ons verder willen ontwikkelen, zinvol bezig willen zijn. En bovenal omdat onze inzet nodig is in een land waar de menselijkheid wegbezuinigd lijkt.” Oproep aan meneer De Waard: kom uit uw kantoor en kom eens kijken.