Te oud voor Hilversum

Eddy Ouwens (77) schreef en produceerde hij tientallen hits en als Danny Mirror wist hij zelf een wereldwijde hit te scoren met het nummer I Remember Elvis Presley (The King Is Dead). Nu brengt hij opnieuw een single uit. Maar de hoop, of beter: illusie, dat For All Unborn een succes wordt, heeft de zanger en producer volgens de Telegraaf nooit gehad.

Voor jonge artiesten is het volgens Ouwens al vreselijk moeilijk om door te breken, maar voor oudere artiesten, ook al hebben ze al naam gemaakt, is het nóg moeilijker. Neem Ben Cramer. Van hem hoor je alleen nog Zai zai zai en De clown, zijn nieuwe opnamen krijgen geen aandacht. En dat terwijl hij toch de Tom Jones van ons land mag worden genoemd. Hij heeft een dijk van een stem en ziet er nog altijd goed uit.”

Leeftijdsdiscriminatie

Ouwens gelooft, vertelt hij in de Telegraaf, dat er in Hilversum een boek bestaat met daarin de namen van oudere artiesten die niet meer gedraaid mogen worden. “Ik ervaar dat als leeftijdsdiscriminatie. Niet alleen de artiesten worden tekort gedaan, ook de luisteraars…”

Komende generaties

Ouwens heeft zijn nieuwe nummer heb ik zes jaar geleden geschreven. “Ik was het vergeten. Ik kwam het tegen toen ik mijn computer aan het opschonen was. Het is een lied waarin ik mijn zorgen uitspreek over de toekomst van mijn kleinkinderen en de generaties erna in deze wereld.”

Muziek mijn enige medicijn

Door zijn medische klachten staat het leven van Eddy Ouwens al een tijd op zijn kop, vertelt hij in de Telegraaf.  “Ik ben chronisch moe en heb weinig of geen energie. Ook ben ik moeilijker gaan lopen, heb ik last van haaruitval en zelfs mijn gezichtsvermogen loopt terug. Vooralsnog kan er niets aan worden gedaan. Dus voorlopig is muziek voor mij het enige medicijn.”