Sportieve Proeverij bij Turnlust

Helderse senioren kunnen zaterdag 4 november meedoen aan een gratis Sportieve Proeverij. Het is een nieuw initiatief van Turnlust om ouderen te laten ondervinden hoe leuk bewegen is, aldus de voorzitter in het Noordhollands Dagblad.

Turnlust heeft de afdeling Vitaal en Fit die allerlei aangepaste sporten in het aanbod heeft. Het bewegen is daarbij belangrijk, maar het sociale aspect weegt ook zwaar. Daarom wordt er bijvoorbeeld na afloop gezamenlijk koffie gedronken.

We houden het gezellig

Ook tijdens de Sportieve Proeverij is er aandacht voor de sfeer. “De deelnemers gaan langs bij een diëtiste, maar die gaat niet vertellen wat er allemaal niet mag. We houden het gezellig. Ze neemt daarom een stel leuke recepten mee”, zegt de voorzitter in het Noordhollands Dagblad. Ook een bezoekje aan de ouderenfysiotherapeut staat op het programma.

Zeven sporten

De senioren kunnen een conditiecircuitje afleggen en zeven sporten uitproberen. Het gaat onder meer om koersbal, hockey, sjoelen, frisbeesport en de nieuwkomer OldStars badminton, dat wordt gespeeld op een verkleind veld.