OldStars nu 400 clubs

Het Nationaal Ouderenfonds, partner Menzis en ambassadeur Tom Okker vierden dat er 400 clubs zijn aangesloten bij OldStars.

“Sportvormen van OldStars zijn niet meer weg te denken uit het verenigingsleven. Hierdoor kunnen ouderen een leven lang blijven bewegen én elkaar ontmoeten. Eind 2013 heeft het Nationaal Ouderenfonds OldStars gelanceerd, samen met de Eredivisie, de Vriendenloterij en Menzis. Om eenzaamheid onder ouderen – met een ouderenvriendelijke sportomgeving – te bestrijden. Na de aftrap met OldStars walking football zijn er nog 7 aangepaste spelvormen bijgekomen: walking basketball, walking handball, walking hockey, walking korfball, walking rugby, tennis en tafeltennis.”

Toegankelijk voor iedereen

Voor de komende jaren is het de ambitie om door te groeien naar zo’n 12 verschillende takken van sport. Waardoor iedere oudere de mogelijkheid heeft om in zijn directe omgeving mee te doen. Verschillende ambassadeurs hebben zich sinds de lancering achter het initiatief geschaard. Zoals Tom Okker (tennis), Sjaak Swart (voetbal), Bettine Vriesekoop (tafeltennis) en Floris Jan Bovelander (hockey).