Groot onderzoeksproject ‘Senioren doen mee’

Iedereen wil zo gezond en gelukkig mogelijk ouder worden. Maar hoe doe je dat? Regelmatig bewegen, gezond en gevarieerd eten, en sociaal actief blijven zijn van belang. Maar er is nog steeds veel wat we niet weten, en dat terwijl het aandeel senioren in onze steden en ook daarbuiten steeds verder toeneemt.

Meer kennis is hard nodig. Daarom gaat bij de Universiteit van Amsterdam op maandag 5 oktober het onderzoeksproject ‘Senioren doen mee’ van start. Het Centre for Urban Mental Health van de UvA zoekt 10.000 senioren – of meer – die mee willen doen aan het onderzoek.

Brochure gezond ouder worden

Het onderzoek wordt geheel online gedaan, met vragenlijsten en testjes, die in verschillende delen gemaakt kunnen worden. “We hebben voor de opzet van ons onderzoek verschillende experts op het terrein van ouderencommunicatie geraadpleegd om de projectwebsite en de testjes en vragenlijsten zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle senioren, ongeacht hun achtergrond, ervaring met internet en eventuele beperkingen.” Alle deelnemers ontvangen als dank een brochure met tips ter bevordering van gezond ouder worden, op basis van de wetenschappelijke inzichten die tot dusver beschikbaar zijn.