Biljartbond lanceert Tijd voor Krijt

Biljartbond KNBB lanceert in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds het sociaal activeringsprogramma Tijd voor Krijt waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten.

“Als KNBB zijn wij ons bewust van de belangrijke en positieve maatschappelijke rol die biljarten kan vervullen, zeker bij ouderen. Wij zetten het biljart actief in als middel om mensen bij elkaar te brengen! Immers, niet alleen is biljarten geweldig als sport of als spel. Maar zeker net zo belangrijk: als het kan helpen kwetsbare mensen net iets minder kwetsbaar te maken, of eenzame mensen net iets minder eenzaam, dan is dit iets waar vol op dient te worden ingezet!”

De Derde Helft

Tijd voor Krijt is onderdeel van OldStars en sluit volgens het Nationaal Ouderenfonds naadloos aan op De Derde Helft, “waar wij werken aan het ouderenvriendelijk maken van sportverenigingen in Nederland, en waarbij niet alleen de voordelen blijken van ouderen in beweging te houden, maar vooral ook van de sociale component.”

Mobiel tafelbiljart

De sportkantine is bij uitstek de plek om mensen samen te brengen, aldus de KNBB. “Door in de kantine activiteiten te organiseren en spelaanbod aan te bieden worden veel mensen bereikt en betrokken. Het mobiele tafelbiljart van Tijd voor Krijt biedt een kantine meerwaarde en maximale flexibiliteit over de beschikbare ruimte.”