Alleen 16- en 70+ het stadion in

Aaf Brandt Corstius heeft in haar column in de Volkskrant een voorstel: voortaan mogen alleen kinderen onder de 16 en volwassenen boven de 70 het stadion in: een tribune vol juichende kinderen en bejaarden.

“Kinderen onder de 16 zijn, over het algemeen, lief.”En mensen van boven de 70 gooien, over het algemeen, niet meer met vuurwerk, aldus Brandt Corstius. “Ook hebben ze helemaal geen zin om op de vuist te gaan met grote groepen andere mensen. Dat verlangen ebt weg als je ouder wordt”, schrijft de columnist in de Volkskrant. “Ze zijn allang blij als ze zitten, hèhè, dan pakken ze de zelf meegenomen gevulde koek uit de linnen tas en gaan ze, net als de kinderen onder de 16, genieten van de wedstrijd.”

70-plussers meer recht

“Er zijn zoveel plekken in het openbare leven waar op leeftijd geselecteerd wordt. Bovendien heeft de groep tussen de 16 en de 70 minder recht op voetbalwedstrijden bezoeken, vind ik. Als ze van voetbal houden, zijn ze heus al eens vaker naar een wedstrijd geweest. Een kind van 12 niet. Zeventigplussers hebben ook meer recht om te gaan, want zij hebben, relatief gezien, minder kans om nog veel wedstrijden bij te wonen in hun leven. En, het belangrijkst: ze zijn rustig.”

Oude buurman mee

Kinderen van 12 die geen grootouder hebben om mee te gaan, gaan gezellig als groepje, aldus het voorstelvan de Volkskrant-columnist.  “Ze mogen in het kinder-zonder-grootoudervak. Of ze nemen de oude buurman mee. Heeft die ook weer eens een uitje. Ik meen dit allemaal.”