Pensionado kan borst nat maken

Er is geen CBS nodig om vast te stellen dat pensionado’s er bekaaid vanaf komen, schrijft M.H. Cnoops uit Linne in de ‘brief van de dag’ in de Telegraaf.

“Politiek Den Haag heeft zoal haar bedenkingen over de pensionado’s en dat in de zin van: ’Uw zorg zal ons een rotzorg zijn!’ Het begon met ene mevrouw Klijnsma met het advies: ’Vul je pensioen aan met een moestuin’. Sindsdien is alles in een stroomversnelling gekomen om pensionado’s te beknotten op hun inkomen.”

Pensioenpotje doet de das om

Zo heeft Den Haag dan ook heel wat regeltjes bedacht, schrijft Cnoops in de Telegraaf,  om de pensioenfondsen te beperken in hun uitvoering o.a. middels de rekenrente. “Het nieuw bedachte ’pensioenpotje’ zal straks heel wat gepensioneerden de das omdoen. Dus kunnen we vaststellen dat de pensionado’s hun borst kunnen nat maken, een moestuintje is straks onvoldoende om in hun onderhoud te voorzien.”

We gaan er alleen maar op achteruit

“Wanneer wordt er nu ook eens iets gedaan voor de gepensioneerden”, vraagt W. Damen uit Den Bosch zich af in de Telegraaf.  “We gaan er alleen maar op achteruit, zie de recente CBS-cijfers. De meesten hebben soms wel 40 of 50 jaar gewerkt en nu lopen we uit de pas met uitkeringstrekkers. Zelf heb ik een baantje erbij genomen, dat kan een ander toch ook? Ik heb het niet over mensen die echt niet meer kunnen. Ik ervaar dit als een groot onrecht!”