Oproep: stem tegen pensioenwet

Een nieuw pensioenstelsel? Het is een gok! Doe het niet! Dat staat boven een paginagrote oproep in de Telegraaf van organisaties met 1.050.000 leden en sympathisanten, waaronder omroep MAX, de KBO’s die samenwerken in Senioren Netwerk Nederland, Nederlandse Bond Pensioenbelangen.

De oproep is gericht aan de Eerste Kamer, die op 30mei stemt over de nieuwe pensioenwet.

Het is ons eigen geld!

Geïllustreerd met een afbeelding uit het casino wordt beschreven: Iedereen gaat erop vooruit? Vergeet het maar!, De uitvoering wordt een puinhoop!, Het is ons eigen geld!, Bezwaar maken is niet mogelijk!, De laatste solidaire pijler verdwijnt!

Slecht plan, we doen het toch

Naast deze pagina in de Telegraaf staat een opiniestuk van prof. dr. Hans van Meerten (hoogleraar Europees pensioenrecht en advocaat) en Jelle Mensonides (oud-bestuurslid en beleggingsadviseur pensioenfondsen). Heeft Nederland nu een toekomstbestendig pensioenstelsel? “Nee!”, zeggen Van Meerten en Mensonides. Veel experts hebben fundamentele kritiek. Een senator vatte het volgens hen deze week goed samen: “We vinden het een slecht plan, maar we doen het toch.”

Geen vertrouwen

Volgens een poll in de Telegraaf  heeft 95% van de lezers geen vertrouwen in de WTP. “Als we het vertrouwen in de regering en pensioenfondsen verder willen verlagen, moeten we deze wet aannemen”, aldus Van Meerten en Mensonides in de krant.