Neem eens een AOW’er aan

Op zoek naar personeel? Neem dan eens een AOW’er aan. Een gemotiveerde senior met vakkennis en levenservaring, dat is precies het puzzelstukje dat uw bedrijf of instelling zoekt, schrijft Mathijs Bouman in het FD. Bijkomend voordeel: een 66-plusser is goedkoop en je zit er niet aan vast.

De minimumeisen die de wetgever aan een arbeidsrelatie met een AOW’er stelt, liggen een stuk lager, vanuit het idee dat de baan niet van levensbelang is. Het staat werkgever en werknemer uiteraard vrij om onderling ruimere afspraken te maken.

Is dit goed en wenselijk?

Deze voordelen, gecombineerd met de krappe arbeidsmarkt, hebben tot een opvallende opmars van de werkende oudere geleid. Is dit goed en wenselijk? Moeten 66-plussers niet juist uitrusten en onbezorgd genieten van de oude dag? Als ze dat willen, mag dat natuurlijk, aldus Mathijs Bouman in het FD.

Geen gedwongen arbeidsdeelname

Een beetje doorwerken is vaak juist goed voor lichaam en geest. Het moet natuurlijk geen gedwongen arbeidsdeelname zijn, bijvoorbeeld vanwege een onvolledige AOW-opbouw en laag pensioen. Ook dat zal ongetwijfeld voorkomen, constateert Bouman in het FD, maar het feit dat de participatie het hoogst is onder gepensioneerden met een hbo- of wo-diploma, suggereert dat het meestal om een vrijwillige keuze voor werk gaat.