Geen wekker, genieten van het pensioen

Het zwarte gat na pensionering is soms nabij, maar veel pensionado’s weten het te vermijden. Ze blijven aan het werk, constateert Trouw, dat lezers vroeg om te reageren.

“Heerlijk om zonder wekker wakker te worden, rustig te ontbijten en uitgebreid de krant te lezen. En er is tijd voor lange wandelingen en fietstochten. Prima zo.”

“We besloten ook een chihuahua te nemen. Daardoor moesten we elke dag een paar keer de deur uit en konden zo van spontane contacten genieten.”

“Het vakantiegevoel was van korte duur, daarna kwam het gemis aan zingeving”, is ook een van de reacties in Trouw. “Waartoe ben ik eigenlijk nog op aarde? Gelukkig had ik meerdere vrijwillige taken opgepakt en een geweldig mooie taak, die me uit de put trok.”

“Ik keek en kijk vooral naar mensen als prof. Bob Smalhout, Arthur Rubinstein en Vladimir Horowitz. Mensen met een drive die bevestigt dat een leuk werkend leven niet ophoudt bij een bepaalde leeftijd.”

“Mijn motto: ik ben met pensioen en ga nieuwe dingen doen. Ik zeg ja tegen alles wat op mijn pad komt. Nog steeds ben ik allergisch voor vaste afspraken, niets fijners dan opstaan met een lege agenda!”