Maatschap Euthanasie Zorg

Enkele artsen werken aan een nieuwe aanbieder voor euthanasiezorg. Ze willen volgens Medisch Contact als zelfstandig werkenden in maatschapsverband andere artsen bijstaan in euthanasiezaken, en een alternatief bieden voor mensen die euthanasie willen.

Een groep van nu zes artsen werkt aan de Maatschap Euthanasie Zorg, met als streven die eind dit jaar operationeel te hebben. Het betreft artsen die ervaring met het verlenen euthanasiezorg hebben, en eerder ook werkten voor het Expertisecentrum Euthanasie, licht arts en mede-initiatiefnemer Harry van Schooten toe in Medisch Contact.

Inhuren voor euthanasietraject

Volgens hem is de maatschap bedoeld als aanvulling op het werk van het Expertisecentrum Euthanasie, en op het functioneren van de relatief nieuwe Siilo-dienst Netwerk Euthanasiezorg. Dat netwerk, via de beveiligde berichtendienst Siilo, werd dit jaar actief. Via de Siilo-groep kunnen huisartsen die advies willen over een euthanasievraag, of de uitvoering willen uitbesteden, in contact komen met een kleine groep zelfstandig werkende artsen die dit doen. Zij kunnen die artsen dan inhuren voor deze advisering of het uitvoeren van een euthanasietraject.