Senioren Journaal van donderdag 27 juli

Ouderen veroorzaken niet meer ongelukken

“Rijbewijs afpakken!’ Zo waren reacties nadat een 86-jarige automobilist, een fietser doodreed. “Het algemene beeld dat ouderen veel gevaar op de weg opleveren, is niet zo”, zeggen onderzoekers.

Gemeente werft gepensioneerden

Molenlanden gaat actief gepensioneerden werven voor een baan bij de gemeente. De gemeente wil ‘comeback-kampioenen’ inzetten op plekken waar nu geen mensen voor te krijgen zijn.

Bibliotheekabonnement cadeau voor 65+’ers

Vanaf 1 oktober krijgen alle inwoners van Heerlen van 65 jaar en ouder van de gemeente een abonnement op de Bibliotheek. Het gaat om een volwaardig abonnement voor alle mogelijkheden bij de bibliotheek.

Gemeente verdiept zich in technologie thuis

De gemeente Apeldoorn heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met een Technologie en Zorgacademie. “Consulenten van de gemeente weten straks beter wat de mogelijkheden zijn rondom technologie thuis.”

Levenstestament populair, ook oorzaak ruzies

In het eerste halfjaar van 2023 werden er 109.000 levenstestamenten geregistreerd en dat is bijna net zoveel als in heel 2018. Ook het aantal rechtszaken over levenstestamenten neemt toe, vooral door gecompliceerdere familieverhoudingen.

Samen Slim Bewegen groepen

“Ontdek de voordelen van bewegen, leren en sociaal contact voor senioren.” KBO-PCOB wil op drie locaties starten met Samen Slim Bewegen groepen.

Grenzen behandeling tijdig respecteren

Gezondheidszorg voor de groeiende groep kwetsbare ouderen gaat nog te vaak over behandelen en genezen. Vaker is een gesprek over het levenseinde meer op zijn plaats.

Nooit te oud om te groeien

Wat betekent het om in deze tijd ouder te worden? Wat is in deze levensfase van belang in uw leven en wat geeft u zin in het leven? Daar gaat het over in zingevingsbijeenkomsten voor senioren in de provincie Utrecht.

Natuurlijk blijven wonen in eigen dorp

In het plan Natuurlijk Wonen Veelerveen worden acht nieuwe woningen gerealiseerd, achter dorpshuis Ons Noabershoes. Geschikt voor zowel jongere als oudere bewoners (die dan niet genoodzaakt zijn naar elders te verhuizen).

Oudere duikt in het diepe

Als 78-jarige haalde Jurrie Oosterloo uit Hoogeveen zijn zwemdiploma. Meer volwassenen zouden alsnog moeten leren zwemmen, zeker omdat het aantal verdrinkingen onder 60-plussers relatief hoog blijft.