Gemeente werft gepensioneerden

Molenlanden gaat actief gepensioneerden werven voor een baan bij de gemeente. Wie vroeger bij een gemeente, provincie, zorginstelling, woningcorporatie, ministerie of in het bedrijfsleven heeft gewerkt, is welkom. Het gaat om betaald werk, meldt AD Rivierenland.

“Net als bij bijna alle gemeenten, maar ook bij veel andere werkgevers, zijn er in Molenlanden lastig te vervullen vacatures”, zegt de gemeentelijk personeelsadviseur “Tegelijkertijd zien we dat ouderen erg vitaal zijn. Door vacatures gedeeltelijk in te vullen met ervaren senioren zien we verschillende voordelen: werk blijft niet liggen, kennis en ervaring gaan niet verloren en worden zelfs doorgegeven. Ouderen die nog willen en kunnen werken, krijgen er plezier en zingeving voor terug.”

Comeback-kampioenen

De personeelsadviseur van de gemeente vertelt in AD Rivierenland dat het op deze manier invullen van vacatures ook helpt om de stabiliteit en kwaliteit van de dienstverlening beter te borgen. Molenlanden wil de ge├»nteresseerde zogenoemde ‘comeback-kampioenen’ inzetten op plekken waar de gemeente nu geen mensen voor kan krijgen.

Idee uit Lopik

Het idee om actief op zoek te gaan naar gepensioneerden komt volgens de personeelsadviseur niet van de gemeente Molenlanden zelf. “Het idee komt uit Lopik. De vorige gemeentesecretaris paste deze aanpak met succes toe en deelde dat initiatief met ons.”

Wat blijft er over

Het gaat om betaalde arbeid. Het salaris hangt af van de aard van het werk en de mate waarin de ervaring van de kandidaat daarop aansluit. Voor de senioren-terugkomers hoeft geen pensioen meer te worden opgebouwd. Voor het opgebouwde pensioen is er echter geen risico. “Maar uiteraard moeten we wel rekening houden met het totaal aan inkomsten om te weten wat er na belasting overblijft, en rekening houden met eventuele effecten op zorg- en huurtoeslagen.”