Er moet een minister voor ouderenhuisvesting komen die de enorme bouwopgave  waarmaakt. En het regelen van zorg voor ouderen moet eenvoudiger (ouderenzorg in één wet). Dat staat in het  verkiezingsprogramma van de Partij voor de Vrijheid (PVV).

Volgens het verkiezingsprogramma van de PVV ligt er een duizelingwekkende bouwopgave. “Er zijn tienduizenden verpleeghuisplekken nodig en we hebben tienduizenden aangepaste woningen nodig voor al die ouderen die thuis blijven wonen en slechtziend of slecht ter been worden. We hebben een minister voor ouderenhuisvesting nodig om ervoor te zorgen dat het niet alleen bij plannen maken blijft.”

Alle ouderenzorg één wet

Volgens de PVV lopen mensen bij het regelen van zorg tegen een muur van regels op. “Het is van belang dat de ouderenzorg weer in één wet geregeld wordt in plaats van de huidige vier. We willen dat ze niet meer voortdurend te maken krijgen met herbeoordelingen en doorgeschoten verantwoording.”

Pensioenleeftijd 65 jaar

De PVV wil geen nieuw pensioenstelsel maar het huidige behouden en verbeteren waar nodig. De partij wil de rekenrente aanpassen, pensioenkortingen voorkomen en indexering mogelijk maken. “De PVV wil dat Nederlanders zich niet langer zorgen hoeven te maken over hun oude dag. De pensioenleeftijd gaat daarom terug naar 65 jaar en mensen met een zwaar beroep zoals bouwvakkers en stratenmakers kunnen na 40 jaar werken met pensioen.”

Snoetje & Pluisje-wet

Als het aan de PVV ligt komt er een Snoetje & Pluisje-wet: “Hiermee staan we 70-plussers financieel bij in de noodzakelijke medische behandeling van hun huisdier.”