Veel aanmeldingen voor burgerberaad

De gemeente ’s-Hertogenbosch ontving 985 aanmeldingen van inwoners die graag mee willen doen aan het eerste Bossche burgerberaad. Hieruit stelt de gemeente een groep van 120 inwoners samen die een goede afspiegeling is van de Bossche samenleving.

Fantastisch nieuws

“Bijna 1000 mensen willen meedenken over de vraag ‘hoe zie jij het graag als je ouder wordt?’ Dat vind ik fantastisch nieuws,” vertelt wethouder Slikker. “Want fijn oud worden willen we allemaal. Maar hoe we dat straks doen met meer ouderen en minder mensen die in de zorg werken is best een uitdaging. Daarom willen we oud en jong, arm en rijk horen. Inwoners uit alle wijken, dorpen en windstreken een stem geven. Ik ben ervan overtuigd dat juist met de adviezen en ideeën van onze inwoners we tot beter plannen komen voor hoe we ook in de toekomst gelukkig oud worden.”

Advies aan gemeenteraad

Op 5 december a.s. maakt de gemeente het definitieve burgerberaad bekend. Deze 120 inwoners komen op 5 zaterdagen samen, te beginnen op 13 januari 2024. Het burgerberaad komt op 27 april 2024 met een advies aan de gemeenteraad.