Groningen in teken van vrijwilliger

De komende maand staat Groningen in het teken van de vrijwilliger. “Een blijk van waardering, want iedere vrijwilliger verdient het om in het zonnetje gezet te worden.” De campagne wordt afgesloten met de Nationale Dag van de Vrijwilliger op 7 december.

“Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde in onze maatschappij”, zegt wethouder Inge Jongman (Sociale basis) “We hebben met elkaar goud in handen. We moeten onze vrijwilligers op handen dragen. Daarom is het ook zo belangrijk dat we vrijwillige inzet stimuleren, waarderen en waar mogelijk ondersteunen.”

Groot tekort

De campagne is bedoeld om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, maar ook om nieuwe vrijwilligers te werven. Er is namelijk een groot tekort aan vrijwilligers. De verwachting is dat het probleem groter wordt omdat de vraag naar vrijwillige inzet groter wordt.

Omkijken naar elkaar

Wethouder Jongman: “We willen meer mensen overhalen om hun steentje bij te dragen, want samen maken we Groningen. Een gemeente waar we omkijken naar elkaar, en waar vrijwillige inzet hoog in aanzien staat.”

Samenwerking

De campagne is een initiatief van de provincie Groningen en de gemeente Groningen, in samenwerking met oa Humanitas, Link050, Stichting Present en Groninger Dorpen.